tiistai 5. huhtikuuta 2016

Raikas Mustikka-Ruisvaahto








Tässä ihanan helppo mustikkainen jälkkäri, joka sopii myös välipalaksi.
Ohjeen otin Myllyn paras sivuilta. Tästä ohjeesta tuli viisi annosta.

Ohje:

3 dl Vettä
200g Mustikoita
1 dl Fariinisokeria
1 dl Ruisjauhoja
2,5 dl Vaahtoutuvaa vanilja kastiketta

Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot.
Anna kypsyä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja anna hetki jäähtyä.
Vatkaa sähkövatkaimella seos kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa vaniljavaahto. Yhdistä vaahdot yhteen.( Vatkasin nämä vielä keskenään.)
Tämä on ihanan pehmeä vaahto ja niin hyvää!

Meillä tykättiin kovasti!

Koristeeksi voit laittaa jäisiä mustikoita. Voit nauttia heti tai laittaa jääkaappiin tekeytymään. Jälkkärin voi myös valmistaa puolukoista tai punaviinimarjoista.

Ihanaa tiistai päivää jokaiselle!

34 kommenttia:

  1. Mustikoita löytyykin vielä hiukan pakkasesta, joten kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ihanan makuista, kannattaa kokeilla!
      Mukavaa tiistai päivää!

      Poista
  2. Näyttää tosi hyvältä! Voisinkin kokeilla :)
    Mukavaa tiistaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!
      Meillä tykättiin kovasti! Kannattaa kokeilla.
      Hyvää tiistai päivää!😊

      Poista
  3. Pitäisi kans saada marjoja pois pakkasesta, täytyypä kokeilla tätä ohjetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä myös sama juttu. Pitää pakastinta saada tyhjennettyä.
      Kokeilemaan vaan ohjetta!😊

      Poista
  4. Pittää laittaa taas kokeiluun, näyttää niin hyvälle, ja suunta soppii meijän
    porukalle tänne hyvin, pikkuhiljaa ripaus kerrallaan terveellisempään
    suuntaan, haha! Kivaa tiistaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija!
      Jos haluaa vielä terveellisemmän, niin voi jättää vaniljavaahdon pois.
      On hyvää niinkin!😊
      Ihanaa tiistaita sulle!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Oli kyllä herkullista!
      Mukavaa tiistai päivää Kirsti!

      Poista
  6. Kauniisti olet kattanut! Kirjoitin ohjeen ylös, kiitoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena!❤️
      Ole hyvä ohjeesta!
      Ja mukavaa tiistai päivää!

      Poista
  7. Mielenkiintoinen ohje. Varmasti hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös?
      Tämä oli erittäin hyvää.😋
      Mukavaa tiistaita Satu!

      Poista
  8. Varmasti hyvää! Niin kauniin värinenkin! :)

    VastaaPoista
  9. Näyttääpä herkulliselta. Pitääkin kokeilla, kun mustikoita on vielä pakkasessa. Mukavaa viikkoa tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa!
      Kokeiluun vaan!
      Ihanaa tiistai iltaa sinulle!😊

      Poista
  10. Heei, mun täytyy kans tehdä. Kuulostaa senverran hyvälle. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teeppäs joku päivä!
      Tämä on herkkua!😋
      Illan jatkoja!

      Poista
  11. Kiitos ohjeesta, täytyykin kokeilla :) Mistä olet nuo ihanat lasit ostanut? Ikea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!
      Jälkkärikulhot on Ikeasta! (Joulumallisto)

      Poista
  12. Täytyykin kokeilla! Mustikoita kun löytyy vielä aika runsaasti tuolta pakastimesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa tehdä ja tämä oli mustikoista ihanan makuinen.
      Täytyy joku kerta kokeilla muista marjoista.

      Poista
  13. Sinun blogiisi on hyvä tulla, kun on reseptejä vailla :)
    Hyvännäköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Paulasmarias!❤️
      Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

      Poista
  14. Kiitos ohjeesta. Kuulostaa sopivalta mulle kun koitan saada jenkkakahvoja pienemmäksi. Oliks kovinkin rukiinen maku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Nanni!
      Ei ollut rukiinin makua. Vispipuurolta maistui.
      Ja, kun lisää vaniljavaahdon siitä tulee ihanan pehmoista.

      Poista
  15. Jänskä ohje. Näyttää todella herkulliselta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤